U nás na Vysočině 2024

20. 08. 2012 21:03:34
Malý letní výlet do Nového Veselí na Žďársku, Léta Páně 2024. Zde se (opět) ukrývá náš prezident. Co tam vlastně dělá?
Vysočina 2024
Vysočina 2024Aleš Hrubý

Prezident republiky, Miloš Zeman úřaduje z Vysočiny. (Za to, že prý chtěl dát amnestii každému, kdo mu dá pokoj, byl médii osočen z předčasné senility). Statný čerstvý osmdesátník stojí bezradně před místním Konzumem. Většinu potravin si dosud přežívající důchodci připravují sami kvůli docela vysokému DPH, které pravicový ministr financí Kalousek zvýšil v r. 2018 už po osmnácté na 161% s neskomírajícím cílem už konečně zvýšit výběr daní, nařízený mu jednotně z Bruselu, Paříže i Berlína.

Tudíž potraviny nikdo nekupuje – výrobci při snaze udržet ceny „pečiva“ už dávno přestali přidávat mouku (ostatně takovéto plýtvání by nikoho nenapadlo, protože je to hlavní surovina při výrobě euro-benzínu). Obilí se nadto dováží (a nutno říci, že velmi draho) z Asie, kde vzhledem k obrovskému pokroku v biotechnologiích dosahují několikanásobných výnosů. V jednotné Evropě byly r. 2014 definitivně veškeré tyto „pokusy na přírodě“ zakázány na základě nařízení komisařky Angely Merkelové č. 201156789. Ostatně, pole na Vysočině jsou po několika letech pěstování řepky k produkci bionafty přesycena chemií, pýrem a bodláčím a prakticky už vůbec nerodí. Také dotace českým zemědělcům byly dávno zrušeny kvůli sedlákům ve Francii, kteří prý mají vysokou evropskou kulturní hodnotu.

Lesy sežral kůrovec na základě zákona o Zachování lesů, který prosadili v r. 2017 Zelení.

To ale z hloučku důchodců, kteří vylezli z rozpadajících se chalup nikoho ani nezajímá. Námětem hovorů je stará Urbanová, už druhá ženská, na kterou se letos zřítil strop chalupy při sledování indického seriálu Únos ze serailu. Dědkové oplzle rozvíjí otázku, co ty ženské při těch seriálech provádějí. Pravdou ovšem je, že jakákoliv oprava čehokoliv představuje pohromu. Kromě toho, že kromě starého Pantůčka není, kdo by pracoval, neopravuje se hlavně kvůli „štítkovému“ zákonu o Úsporách energie, z čehož se stala od jeho zavedení v r. 2012 úděsná úřední (a finanční) mašinérie, o které je líp nehovořit (Urbanová byla už v mládí dobře stavěná a na seriál se pravidelně dívala, obzvlášť, když ho měla jako členka odborů zdarma. ). Pořád, holka, skončila líp, než Skuhrala ze sousedního Skřípova. Ten si loni v létě zdřímnul ve stínu starého větrníku, který prý snad kdysi vyráběl elektřinu. Zlé jazyky tvrdí, že za pád rezavého stožáru si mohl sám, když tak chrápal. V každém případě byl Skuhrala vždycky až moc free, nikdy se neobtěžoval dodržovat nějaké úřední předpisy a nařízení na ochranu zdraví nezodpovědných osob (tedy i té Skuhralovy). Dokonce ani obecní vyhlášky! Nejvíc prudil v zimě, když přišla chumelenice a všude vykřikoval, že Obecní úřad má místo stavění cedulek „Zde se cesta neudržuje“ sníh z obecní cesty odklízet. A proto všichni sousedé říkají „dobře mu tak“! Mě taky naštval, když posledně vykřikoval o tom, že za komunistů to prý tady bylo lepší, že prý nebyla taková buzerace. No to snad nemyslel vážně! Možná proto na něj starosta z místní ODS neposlal „finanční řezníky“ (proslýchá se, že za totáče byl dnešní starosta předsedou komunistické SSM). S těmito agilními absolventy povětšině bakalářských oborů „Filosofie a praxe evropského státu“ a „Management a government multikulturně i ručně“ (z nichž někteří mají dokonce i krajskou maturitu z matematiky úrovně „počítání s procenty“) si ovšem není co zahrávat...

Pro mě je svoboda to, že mě nebude úřednický blbec buzerovat a neoškube mě totálně na daních, poplatcích a bůhvíco ještě tak, že nemá cenu už ani jezdit do práce! (Jízda podle posledních Předpisů do 30 km/ hod po rozpadlých silnicích je beztak nemožná. To tak leda pro Pražáky, kteří prý jezdí MHD v terénních autobusech na bioplyn. Rusko opět pozastavilo dodávku plynu, který dodává 20x dráž než je cena v Kanadě, dokud se prý nedohodneme na oboustranně přijatelné vyšší ceně . Evropa se na nás (jako vždy) vykašlala, ale to nikde neříkejte, to já nemyslím vážně =) ) Mimochodem, si myslím, tvrdit, že - po oškubání -z těch státních penězovodů zbude něco málo pro mě nebo pro vás na pastelky, může jen opravdu velký šprýmař.

Obchůdek družstva Konzum, přežívající většinou už jen z dodávek lihovin prezidentskému zákazníkovi a u mladších důchodců stále oblíbené Kofoly (vyráběné od r. 2016 na pro podnikání přijatelnější Ukrajině) byl dnes uzavřen . Zásahová jednotka Ministerstva práce (založená agilním ministrem Drábkem z tehdejší TOP09 v r. 2013) včera provedla razii a vedoucí provozovny byl odvlečen na úřadovnu Ministerstva do Jihlavy, kvůli výslechu. Proslýchá se, že při podzimní zabijačce mu nezákonně pomáhala švagrová... Za tento otřesný kriminální čin mu ovšem hrozí několikaměsíční ostrá vazba s nařízenou převýchovou o budování ESF (no přece: Evropské Socialistické Federace).

To samozřejmě překvapeného prezidenta namíchlo – a to určitě mnohem víc, než útěk jeho mladinké a štíhlé 23leté novomanželky Alenky do Kanady nešťastný minulý týden, což se samozřejmě stalo vděčným tématem pravicových médií o jeho senilitě...

Zeman se obrátil k hloučku slepých a bohužel i hluchých starců (Becherovka není pro každého ani v ESF!) sedících na schodech:

„Tato země nevzkvétá, tato země je v prdeli!“

A já dodávám: ještě štěstí, že ho nikdo neslyšel...

Přeháním hodně? Mám skoro obavy, že ani ne. Protože mnohé je skutečností už dnes... Myslíte, že je normální (tváří v tvář státní šikaně) většinu z naší práce odevzdat státu, aby ho následně rozfofrovali a rozkradli papaláši a úředníci sedící na zadku?

Jediná rozumná obrana je státního Krakena, který tak zbytněl když se tvářil, že on sám ví líp, co je pro nás dobré, zavřít opět do klece. A lidem vrátit peníze za jejich práci. Zase jim vrátit svobodu rozhodovat si, co chtějí oni sami..

Pak nebudou ani papaláši, ani korupce – nebude jich třeba.

Autor: Aleš T Hrubý | pondělí 20.8.2012 21:03 | karma článku: 22.02 | přečteno: 1250x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.69 | Přečteno: 580 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 302 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse
Počet článků 4 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2152

svoboda a normální svět

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...